(Babybeach)

Aruba  Sinds 1986 is Aruba een zelfstandig onderdeel van het Koninkrijk der Nederlanden.Aruba is politiek stabiel en een van de veiligste landen in de Cariben.Aruba ligt in de Caribische zee, 30 km ten noorden van Venezuela.Het eiland is 31 km lang en nergens breder dan 9 km.

 

Aruba is een vriendelijk, veelzijdig eiland waar iedereen voortdurend in vakantiestemming lijkt te zijn. Voor de zonaanbidder is Aruba dé bestemming, maar er is meer te doen.  Je kunt gaan diepzeevissen, duiken, snorkelen, kajakken, zeilen, wind- en kitesurfen, parasailen of op het land golfen, fietsen, paardrijden of winkelen in Oranjestad. Ook ’s avonds is er volop vertier te vinden in het bruisende nachtleven, discotheken, bars.  Of een gokje wagen in een van de casino’s. 

De hoofdstad Oranjestad heeft een verscheidenheid aan winkels. Chique modewinkels, parfumeriën en juweliers vind je in de Royal Plaza Mall  en Seaport Mall. De winkels van Main Street (Caya Betico Croes) en omliggende straten hebben meer betaalbare kleding.De Main Street is een vrolijke straat met verschillende panden die zijn verfraaid met kleurige geveltjes, geïnspireerd op de Hollandse grachtenpanden. Als je toch in de buurt bent, loop dan naar de Wilhelminastraat. Deze straat loopt parallel aan de Main Street, hier vind je nog een authentiek stukje Oranjestad met gerestaureerde historische panden en een charmant kerkje uit 1846.  Ten oosten van de jachthaven vind je 3 musea. 

Ben je uitgewinkeld en even uitgefeest, pak dan de auto en ontdek het andere Aruba. Bezoek San Nicolas, een plaatsje met een geheel andere sfeer.Er zijn tal van plekjes waar nauwelijks mensen komen.

Het binnenland heeft een wildwestachtig landschap, (cunucu) met rotspartijen en torenhoge cactussen. Ontdek de eenzame noordkust met zandduinen, kliffen, verlaten goudmijnen en stille strandjes verstopt achter kliffen waar de zee woest op beukt.Bewonder de mysterieuze indianentekeningen op de rotswanden.

Wandel door het Arikok National Park met de 2 hoogste toppen van Aruba, de Jamanota en Arikok. Spoel je weer fris in de ‘Natural Pool’.Neem je zaklantaarn mee en daal af in de ‘Tunnel of Love”.De ‘Franse Pas’ is de plek waar je Caribische Parkieten kan horen kwetteren, maar na zonsondergang is het hier niet pluis, het schijnt hier te 'spoken'..

Rijdt eens naar de noordpunt, naar de vuurtoren en geniet van een adembenemend uitzicht, ga op het einde van de dag naar Alto Vista, het lieflijke kapelletje. Neem plaats op een van de bankjes, en laat de rust op je inwerken.   Van Alto Vista ben je zo weer thuis, bij Cas Kenepa, met een koel biertje of frisje op het terras of op de porch, lekker nagenieten van alweer een heerlijke dag.

Voel je als een Arubaan en speel een partijtje domino onder de grote boom in de tuin. 

Joomla templates by a4joomla